Literatura za poduzetnike

Simona Goldstein
Poduzetništvo u kreativnim industrijama
Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
03/2016.

“Poduzetništvo u kreativnim industrijama” Simone Goldstein spaja tradicionalno s kategorijom kreativnoga (s naglaskom na nematerijalno) i poduzetničkoga (s naglaskom na stvaranje materijalnog doprinosa).

Knjiga je sistematičan prikaz i pregled istraživanja kreativnih industrija. Muzeji, galerije, književnost, izdavaštvo, kazališna, glazbena, plesna, općenito scenska ili filmska produkcija, dizajn, arhitektura, digitalni sadržaji, moda, gastronomija, oglašavanje i odnosi s javnošću, dio su onoga što se podrazumijeva pod pojmom kreativnih industrija.

više: link
Katalog GKKA: link

 

R. D. Atkinson, S. J. Ezell
Ekonomika inovacija
U tijeku je nova utrka za globalnu ekonomsku prednost. Zahtjevna je to utrka u kojoj će samo najinovativnije nacije pobijediti. No, dok mnoge od njih stavljaju potporu tehnologiji i inovaciji u samo središte svoje ekonomske politike, Sjedinjene Države nemaju suvislu ekonomsku politiku te ih, kao rezultat toga, svi pretječu. Znači li to kraj „američkog stoljeća”?

U svome hitnom pozivu na buđenje Atkinson i Ezell, naširoko cijenjeni ekonomski mislioci, opisuju temeljne sile koje ubrzano preoblikuju globalnu ekonomiju – sile koje pogoduju onim nacijama koje su snažno predane inovaciji, od laboratorija i učionice pa do tvorničkog pogona i globalnih tržišta. Ako Sjedinjene Države ne ubrzaju korak i ne usredotoče se na ponovno uspostavljanje svoje uloge inovacijskog vođe, njihova će ekonomija vjerojatno dovesti do nižeg životnog standarda i suočit će se s trajnim nedostatkom konkurentnosti u budućnosti.
više: link
Katalog GKKA: link

 

 

Malcolm Gladwell
Točka preokreta : Kako male stvari mogu dovesti do velike promjene
Kako male stvari mogu dovesti do velike promjene od objave prvog izdanja postigla je status globalnog bestselera. Četiri mjeseca bila je na popisu najprodavanijih knjiga New York Timesa, te čak dvije godine na listi Business Weeka.

Ovom je knjigom Malcolm Gladwell postao marketinški guru čije znanje danas traže na prestižnim konferencijama i u velikim korporacijama, kao što su Coca Cola, Intel, HP ili PricewaterhouseCoopers. Njegove knjige i članci iz New Yorkera čitaju se na poslovnim školama kao obavezna literatura. Zbog uspjeha Točke preokreta neki su ga već okrstili titulom novog mudraca korporativnog svijeta, Peterom Druckerom dvadeset i prvog stoljeća.
više: link
Katalog GKKA: link

 

Jeffrey Gitomer
Mala crvena knjiga prodaje
Svjetski bestseller majstora uspješne prodaje donosi vam 12,5 načela veličanstvene prodaje te vas na iznimno slikovit, duhovit, i praktičan način prepun primjera i ilustracija uči kako uspješno prodavati zauvijek. Kroz ovu Malu crvenu knjigu prodaje naučit ćete zašto do prodaje dolazi. Kad savladate elemente koje ću vam dati, uspješno ćete prodavati – zauvijek. Razlika između uspjeha i prosječnosti je u filozofiji. Većina prodavača misli samo do kraja mjeseca. Ali vi morate početi misliti do kraja vremena.
više: link
Katalog GKKA: link

 

Og Mandino
Najveći trgovac na svijetu

Nije važno što ste danas… jer iz ovog netipičnog bestselera možete naučiti kako promijeniti život primjenjujući tajne s drevnih svitaka koje ćete otkriti. OG MANDINO jedan od najčitanijih autora inspiracijskih vodica i knjiga za samopomoć. Njegovih je četrnaest knjiga prodano u više od dvadeset i pet milijuna primjeraka na osamnaest jezika. Tisuće ljudi iz svih područja života otvoreno su zahvaljivali Ogu Mandinu na tome što im je omogućio da preokrenu živote i na čudu koje su otkrili čitajući njegove rijeci. Njegove knjige mudrosti, nadahnuća i ljubavi svoj su vrhunac doživjele upravo u ovoj.
više: link
Katalog GKKA: link