O nama

POSLOVNO-INFORMACIJSKI CENTAR GRADSKE KNJIŽNICE
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” dobila je krajem 2015. nagradu za projekt najbolji poslovni centar u narodnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj. Radi se o projektu pod nazivom “Work with us” koji je u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, diljem Hrvatske provodilo Veleposlanstvo SAD-a u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom. Glavna svrha poslovnih knjižnica je da, na tragu poslovnih knjižnica iz SAD-a i Velike Britanije, postanu važni faktori u restrukturiranju gospodarstva i nude veliku pomoć malom i srednjem poduzetništvu, ali i pomažu u stvaranju poduzetničke klime među mladima.

Ideja poslovno-informacijskog centra Knjižnice za mlade je da se na jednom mjestu budućim mladim poduzetnicima da prostor sa svim (dostupnim) potrebitim informacijama za pokretanje vlastitog biznisa (knjižni fond iz područja ekonomije, računovodstva, menadžmenta, poduzetništva, prava, poslovnih časopisa; besplatni pristup bazama podataka s područja ekonomije i poduzetništva, organizirana stručna predavanja te izrada web stranice koja bi korisnicima davala informacije nužne za pokretanje vlastitog poduzetništva).

U tu svrhu uredili smo dio prostora naše čitaonice opremivši ga s literaturom iz već spomenutog područja, dva laptopa koji imaju pristup bazi podataka TAX-FIN-LEX (sustav poreznih, financijskih i pravnih informacija). Uz to svaki mjesec organiziramo predavanja i radionice s poduzetničkom tematikom.

Otvaranje poslovne knjižnice bilo je 26. siječnja 2016. popraćeno s predavanjem poznatog poduzetnika i investitora Nenada Bakića s temom „Kako postati poduzetnik“ . Otvorenju su nazočili gospodin Christian Wright, Savjetnik u Uredu za odnose s javnošću, gđa. Marija Cvetnić Kopljar iz Američkog Veleposlanstva, ravnateljica knjižnice gđa. Jasmina Milovčić te djelatnici knjižnice. Razgovaralo se o budućim mogućim zajedničkim aktivnostima Knjižnice, Veleposlanstva i Europe Direct Centra Karlovac.

Slijedećih mjeseci nastavili smo s predavanjima i radionicama, a svoje usluge nastojat ćemo konstantno proširivati…